Tric is gesloten vanaf 21 juli tot en met 15 augustus. Tijdens deze periode worden géén bestellingen verwerkt.

Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Zo verleng jij de levensduur van jouw schoenen

Jouw werkschoenen krijgen veel te verduren tijdens een dag op de werf. Bescherm jij jouw schoenen zoals zij jou beschermen doorheen de dag? 

Lees hieronder hoe jij de levensduur van jouw veiligheidsschoenen kan verlengen! 


Neem elke avond vijf minuutjes de tijd

Na een hele dag werken is het bijna onvermijdelijk dat jouw schoenen vuil zijn. Je zet ze het liefst zo ver mogelijk weg uit het zicht. Toch is het aan te raden om elke avond vijf minuutjes vrij te houden om deze resten van de schoenen te verwijderen. Je kan dit doen met een harde borstel of met een doek. 


Laat je schoenen op de juiste manier drogen

Wanneer je schoenen nat zijn, laat je deze uiteraard het beste goed drogen door de inlegzolen uit te halen. Zet je schoenen zeker niet in de zon of aan de verwarming. Hierdoor gaat de schoen uitdrogen waardoor de levensduur weer korter wordt. De ideale ruimte is een droge plaats met een normale kamertemperatuur.


Plan maandelijks een groot onderhoud in

Als laatste is het ook belangrijk om een maandelijks onderhoud te doen aan je schoenen. Welk onderhoud hangt af van de materiaalsoort van jouw werkschoenen. 

Zo is het bij lederen werkschoenen aangewezen om deze nog eens goed met ledervet in te smeren. Dit doe je met een insmeerborstel in draaiende bewegingen. 

Nubuckleer is van zichzelf al redelijk vettig dus dit hoeft niet echt ingewreven te worden. 

Veiligheidsschoenen van microfiber of microvezel was je het beste goed af met een vochtige doek. 
 


Als jij deze stappen volgt, heb je zeker en vast de levensduur van jouw veiligheidsschoenen verlengd! Zo draag ook jij je steentje bij voor een duurzamere wereld.