Tric is gesloten vanaf 21 juli tot en met 15 augustus. Tijdens deze periode worden géén bestellingen verwerkt.

Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Cottover - People & Planet

Bij CottoVer kleding draait alles om fair trade en duurzaamheid. In elke stap van de productieketen, van katoen tot eindproduct. De uitgebreide collectie van Cottover bestaat uit basisstukken zoals T-shirts, sweaters en polo’s, maar ook uit tassen en rugzakken. De kleding van CottoVer is gekeurd door vier labels die een sociaal verantwoord en milieuvriendelijk productieproces garanderen. (Faitrade, GOTS, Oeko Tex, Nordic Ecolabel).

Biologisch katoen

In geen enkele landbouwtak worden er zoveel pesticiden gebruikt als bij katoenteelt. Aangezien katoenplanten gevoelig zijn voor ziektes en plagen, worden ze vaak (al preventief) behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen.

De kleding van Cottover wordt gemaakt met gecertificeerd biologisch katoen. In biologische katoenteelt worden er geen chemische meststoffen gebruikt of synthetische pesticiden ingezet. Ook mogen gewassen niet genetisch worden gemanipuleerd.


Fairtade

De kleding van Cottover is fair trade: de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun katoen, en er gecontroleerd wordt op kinderarbeid. Daarbovenop zetten fairtradeorganisaties ook extra projecten op die de sociale en economische ontwikkeling van de regio’s stimuleren. Zo investeren ze in schoolmateriaal, waterhouders voor dieren en gratis oogonderzoeken voor werknemers en hun familie.


Goede arbeidsomstandigheden

Als duurzaam kledingmerk eist Cottover dat er goede arbeidsomstandigheden zijn in elke stap van het productieproces.

Zo garandeert het merk een veilige werkomgeving en correcte verloning aan haar werknemers. Hiervoor kregen ze het label Global Organic Texile Standard, een internationaal ecolabel voor kleding en textiel. GOTS garandeert een volledige traceerbaarheid in de productieketen en goede arbeidsvoorwaarden.