Tric is gesloten vanaf 21 juli tot en met 15 augustus. Tijdens deze periode worden géén bestellingen verwerkt.

Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Emma Safety Footwear

EMMA ontwikkelt en produceert de veiligste voetbescherming op maatschappelijk verantwoorde wijze waarmee iedereen comfortabel zijn werk kan uitvoeren. Deze missie staat centraal binnen ons bedrijf. Daarnaast kijken w ook vooruit. EMMA heeft groeiambities. EMMA wil groeien in afzet, ook in internationale markten, maar alleen op verantwoorde wijze. Zo creëren we pas echt impact, want we hebben maar één planeet. Hoe meer schoenen op duurzame wijze worden geproduceerd, hoe beter het is voor het milieu! Daarom hebben we ook een visie opgesteld: Emma wil internationaal toonaangevend en vooruitstrevend bedrijf zijn in het ontwikkelen en produceren van de veiligste voetbescherming. Een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt en die circulaire supply cycle regisseert en beheerst. Een uniek, betrokken en trots bedrijf met zorg voor de toekomst en onze volgende generaties. De EMMA schoenen zijn ISO 20345:2011 gecertificeerd. Er vinden dagelijks uitgebreide testen in ons testcentrum plaats. Wij hanteren het VCC-principe: Veiligheidheid, Comfort, Circulariteit. 100% Extremely Safe, 100% Extremely Comfortable, 100% Extremely Circular. Volgens Emma is dat de juiste volgorde. Want wie wil er nu duurzame veiligheidsschoenen die niet veilig zijn? Ook hebben we recentelijk de term 'veiligheids' wat breder getrokken. We kiezen nu voor veilige voetbescherming, veilige arbeidsomstandigheden én voor veiligheid voor het milieu, ook voor toekomstige generaties. Zo is Next-Generation Safety ontstaan.

SUSTAINABILITY

Veiligheid eerst, op de voet gevolgd door duurzaamheid

Emma wilt alleen nog maar een positieve indruk achterlaten op mens en planeet. Men wil de planeet achterlaten zoals men haar kreeg. Daarom onderneemt men op basis van de principes van circularie economie. Concreet betekent dit het streven naar de vermijding van de inzet van primaire grondstoffen, vermijding van energiegebruik en CO2-emissies, herwinning van grondstoffen en de toepassing van gerecycled materiaal in nieuwe producten. Men gebruikt materialen met een langere gebruiksduur en zorgen ervoor dat de schoen makkelijker uit elkaar te halen is. Alle materialen die men in gebruiken in hun circulaire collectie zijn veilig voor het milieu én recycleerbaar. Alle circulaire schoenen zijn PVC-vrij.

Men zorgt er ook voor dat al hun medewerkers werken in goede arbeidsomstandigheden. Emma biedt al hun personeel de kans om hun talenten te benutten en zich persoonlijk te ontplooien. Er wordt niet alleen gekeken naar de arbeidsomstandigeheden in Nederland, maar ze zien er ook op toe dat de leverancier en ketenpartners een veilige werkomgeving bieden aan hun medewerkers.


CIRCULARIE COLLECTIE

De eerste circulaire veiligheidsschoen ter wereld!

De afgelopen jaren heeft men niet alleen gewerkt aan de ontwikkeling van veilige veiligheidsschoenen, maar ook circulair. Met succes! Men is erin geslaagd om de eerste circulaire veiligheidsschoen ter wereld te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat men zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen kiest met lange levensduur, de gebruikte materialen kunnen gerecycleerd worden en alle grondstoffen worden hergebruikt.

Check je schoen: Met een QR-code scanner is het mogelijk om de QR-code van uw circulaire schoen te scannen en uitgebreide informatie over uw schoen te krijgen. 


Technologieën

Hieronder vindt u enkele technologieën waar men bij Emma de nadruk op legt.

BALANCE

Een gelijke verdeling van het lichaamsgewicht tussen de voor-en achtervoet is essentieel. De schoenen worden zo ontworpen dat de schoen en zool gericht zijn op een optimale positie van de voet om het contact met de vloer te maximaliseren, zo wordt de balans verhoogd. Doordat men de afgelopen jaren duizenden voetenscans gemaakt en onderzocht hebben weet men precies waar de drukpunten van de voet zitten. Deze kennis heeft men gebruikt om hun zolen te ontwikkelen en perfectioneren. Emma heeft verschillende zolen, die telkens verschillende soorten grip bieden voor talloze werkomstandigheden. Ongeacht het oppervlak zorgen alle zolen voor optimaal contact tussen vloer en schoen. Op deze manier verkrijgt men de perfecte balans = het punt waarop beweging minimale inspanning vereist.

HYDRO COTROL

Alle schoenen van Emma zijn ontworpen om je voeten droog, comfortabel en veilig te houden. Emma's hydro-technologie voert vocht van de voet weg. Door Hydro-Tec kan het vocht door de voering van de schoen worden geabsorbeerd, verspreid en vrijwel direct verdampen. Draag de Emma schoenen in combinatie met Emma's Hydro-Dry sokken voor maximale bescherming tegen vocht. Om de schoenen, na een lange werkdag, terug in optimale conditie te krijgen plaats je ze ongeveer 8 uur in een droge, goed geventileerde ruimte. Daarna zijn ze weer als nieuw.

CONTACT MANAGEMENT

Contactmanagement is de term dat men gebruikt voor de hoeveelheid grip op verschillende oppervlakten, in verschillende werk-en weersomstandigheden. Men werkt continu aan een nog betere zool door hun zoolprofielen, constructies en materialen verder te perfectioneren. GripForce Duo is een ideale zool voor werkzaamheden in de bouw en landbouw, waarbij men veel tijd buiten doorbrengt. De energiezone minimaliseert energieverlies en vermindert stress en spanning op de gewrichten. GripForce Easy Twist garandeert perfecte antislip bij de meeste werkomstandigheden binnen. Deze zool behoudt zijn grip zelfs bij natten en vette vloeren. Deze zool zorgt voor meer stabiliteit en veiligheid bij het uitvoeren van plotselinge bewegingen en manoeuvres.