Tric is gesloten vanaf 21 juli tot en met 15 augustus. Tijdens deze periode worden géén bestellingen verwerkt.

Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Sioen

De Belgische firma Sioen is Europees toonaangevend fabrikant van beschermkleding. Sioen is reeds meer dan 50 jaar actief en telt klanten in meer dan 100 landen.  Sioen Apparel is één van de 3 divisies van de groep Sioen die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van diverse beschermkleding. Daarbuiten is Sioen wereldspeler op vlak van coating en nichespeler als fabrikant van fijnchemicaliën.

Sioen specialiseert zich hoofdzakelijk in technische veiligheidskleding waarbij bescherming tegen uiteenlopende risico’s aan bod komt: koude, regen, beperkte zichtbaarheid, vuur, chemicaliën, vlamboog,… Een breed aanbod aan standaardproducten kunnen snel aangeleverd worden. Daarnaast biedt Sioen zijn kennis en ervaring ook aan bij de klanten die op zoek zijn naar oplossingen op maat. De firma Sioen heeft zich ook verder gespecialiseerd in bijzondere beschermkleding voor bepaalde doelgroepen. Brandweerkleding, kogelwerende vesten, beschermkleding bij gebruik van kettingzagen, reddingsvesten,…  Door het diverse aanbod zijn de producten van Sioen terug te vinden in tal van sectoren : chemie, bouw, nutsbedrijven, land- en tuinbouw, voedingsindustrie, overheid, politie, brandweer, leger, offshore, visserijsector,…

Sioen stelt in België 900 medewerkers te werk in diverse vestigingen (Ardooie, Moeskroen, Poperinge, Luik, Aalst, Bornem). Onder de noemer ‘innoveren om te beschermen’ zijn in ons land ook meer dan 100 medewerkers actief in eigen R&D-afdelingen. Internationaal telt de groep ca. 4500 medewerkers. Een belangrijk deel hiervan is actief in de diverse eigen confectieateliers van de groep.

Hi-Vis kledij

Een verhoogde zichtbaarheid vermindert de kans op ongevallen drastisch. Met signalisatiekleding valt u altijd op, zowel overdag als 's nachts.

Signalisatiekleding wordt gekenmerkt door de fluorescerende kleur in combinatie met reflecterende strepen. De fluorescerende kleur, zoals oranje, geel en rood, valt op en kan ook overdag goed worden onderscheiden, ongeacht de lichtomstandigheden. De reflecterende strepen verbeteren de zichtbaarheid nog meer, met name in het donker, want ze weerkaatsen het licht van externe lichtbronnen (koplampen bijvoorbeeld). 

In ons signalisatiegamma vindt u een ruime keuze aan producten, van T-shirts, fleeces en softshells tot regenjassen, zodat u zich volledig in signalisatiekleding kunt kleden. U kunt uw kleding dus probleemloos aanpassen aan de weersomstandigheden, zonder aan zichtbaarheid in te boeten.


Multinorm kledij

Vlammen en hitte, spatten van gesmolten metaal, chemicaliën, risico op explosie... Zijn dit potentiële gevaren waar u elke dag mee te maken krijgt? Dan verdient u de best mogelijke bescherming.

In omgevingen waar niet alle risico‘s kunnen worden vermeden, is hoogwaardige multinorm beschermkleding van levensbelang. Hierdoor vermindert de kans op ernstige letsels bij een ongeval in belangrijke mate. Uw veiligheid is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van uw beschermkleding.

Sioen kan u die kwaliteit bieden in elke kledinglaag. Dankzij grondige tests en door innovatieve materialen te gebruiken, ontwikkelden we een uitgebreid assortiment technische producten. Ze voldoen aan de recentste en strengste eisen en normen met betrekking tot vlamvertraging en antistatische eigenschappen, lassen, bescherming tegen elektrische vlamboogoverslag en chemische stoffen. 


Sioen Extreme Protection Program

Gewapend tegen de strengste weersomstandigheden en toch stijlvol?

De Sioen S.E.P.P.-collectie is een reeks jassen in verschillende uitvoeringen en kleuren. De jassen zijn modern en bieden de nodige bescherming. De jassen voldoen aan de norm EN 343 3-3. De waterdichte collectie is sterk en duurzaam, maar voelt toch zacht en comfortabel aan. De specifieke kenmerken verhogen de aantrekkingskracht van het assortiment: een afneembare kap, YKK-ritsen en ergonomische, lange ritstrekkers. Dankzij het Sioen I.L.S.-systeem kunnen verschillende fleeces, softshells en andere voeringen in de jassen worden geritst. Door de enorme flexibiliteit kan S.E.P.P. in elk seizoen worden gedragen, zowel tijdens de zomer als in de winter. 


Stoffen

Bij Sioen heeft men een groot assortiment aan stoffen. Elke stof heeft zijn eigen kwaliteiten. Hieronder vindt u een overzicht van enkele stoffen.

Contacteer ons voor meer info!

FLEXOTHANE

Flexothane is een technische stof die een uitstekende bescherming biedt. Deze stof is water- en winddicht, comfortabel, geruisloos, 150% rekbaar, soepel, goed bestand tegen scheuren en machinewasbaar. Flexothane bestaat in veel verschillende kleuren. Deze stof biedt u de nodige bescherming indien u werkt in de gietende regen of aan de slag gaat met uw hogedrukreiniger. Deze ultrasterke stof zorgt ervoor dat u droog blijft. Na het werken kan u het gladde oppervlak makkelijk schoonvegen of gewoon in de wasmachine gooien.

SIOPOR

Siopor is een technische stof die u beschermt tegen alle weersomstandigheden: wind, koude en regen - zonder warmte en vocht in te sluiten. Deze ademende beschermlaag voert overtollig warmte en zweet af, zodat uw lichaam koel en comfortabel blijft. Deze stof is wind- en waterdicht, ademend, comfortabel, soepel, licht, sterk en machinewasbaar. Het grote voordeel van deze stof is dat het zweet getransporteerd wordt naar de buitenzijde van de kleding. Waardoor u kan werken zonder dat vervelende klamme gevoel.

SIO-COOL

Sio-cool is een stof gemaakt uit polyester garens. Deze stof werd zo opgebouwd om vocht snel af te voeren. Hierdoor is Sio-cool de snelst drogende stof. Sio-cool heeft de zachtheid van katoen en de koele, onderhoudsvriendelijke eigenschappen van polyester. Deze stof heeft bovendien antibacteriële eigenschappen, die geurveroorzakende kiemen elimineren.

SIO-DRY

De Sio-Dry stof heeft 2 kwaliteiten: 'Fresh and Dry' deze kwaliteit zorgt ervoor dat u fris en droog blijft tijdens de warme zomer. 'Warm and Dry' deze stof is ideaal als bodywear tijdens de winter. Deze stof is dus superbelangrijk als onderlaag. In de zomer zodat zweet van de huid naar de buitenste lagen transporteert. In de winter houdt deze stof u warm en tegelijkertijd ook droog.

SIO-FLAME

Sio-Flame is een stof gemaakt uit katoen met een vlamvertragende behandeling. Deze stof is comfortabel en ademend met een goed vochtbeheer. De stof is niet-allergisch en onschadelijk voor de huid. Bovendien is de stof industrieel wasbaar.

SIO-SAFE

Komt u vaak in aanraking met Vlammen, hitte, gesmolten metaalspatten, chemicaliën.. Dan hebt u beschermkledij nodig is de best mogelijke kwaliteit. Sio-Safe is beschikbaar in verschillende kwaliteiten: Sio-Safe Essential, Sio-Safe Extra, Sio-Safe Ultra, Sio-Safe Aqua. Kom langs bij Tric en we kijken samen met u welke stof u de beste bescherming geeft!

CHEMFLEX

Deze stof biedt bescherming tegen chemicaliën, oliën en vetten. Bovendien is deze stof brandvertragend en antistatisch. Dit is een zeer zachte, flexibele en comfortabele stof.

CHEMTEX

Chemtex is een stof dat u beschermt tegen chemicaliën, oliën en vetten. Deze stof is bedoeld voor intensief industrieel gebruik. Chemtex heeft een hoge scheurweerstand en uitstekende mechanische sterkte.